Rulada de spanac

de marianascarlat in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2013 | 9261 vizualizari

 

Nu este cea mai reusita din cate am facut pentru ca am uitat-o cam mult in cuptor si foaia a fost cam crocanta si nu s-a rulat foarte frumos, dar va asigur ca a fost delicioasa.

Reteta o am din Caietul cu retete al lui Vio de mult timp si am facut-o de foarte multe opri ca imi place tare mult>

.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spanac
  • 3 oua
  • 4 linguri de faina
  • un praf de copt
  • 300 gr crema de branza
  • 2 linguri margarina
  • 1 ardei gras rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de spanac:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga spanacul. Eu am folosit spanac congelat, dar daca folositi spanac proaspat trebuie sa-l fierbeti si sa-l tocati. Am adaugat in compozitie si galbenusurile si la sfarsit am adaugat cele 4 linguri de faina si praful de copt.

Se amesteca totul bine si apoi turnam aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu folosesc tava de la aragaz. E perfecta.

Se coace la foc mediu aproximativ 30 de minute. Se verifica daca s-a copt cu o scobitoare. Atentie! Foaia nu trebuie sa se rumeneasca, altfel patiti ca mine si foaia devine casanta.

Se rastoarna cu grija pe o alta foaie de hartie de copt cu fata in jos, se ruleaza cu hartie cu tot si se lasa la racit.

Intre timp pregatim umplutura. Margarina se freaca cu crema de branza( cand n-am o crema de branza si am branza dulce de vaci o frec cu doua linguri de smantana si un praf de sare).

Apoi adaug si ardeiul rosu taiat cubulete. Eu am avut cubuletele puse de asta toamna la congelator.

Desfacem foaia de spanac racita , o ungem cu crema de branza, o rulam iar in hartia de copt si o lasam la frigider cel putin o ora.

O servim taiata felii cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

marianascarlat 1

08.04.2013, 15:55

Reteta lui Vio era cu margarina si asa am facut-o si eu.

neluz 1

08.04.2013, 15:57

Nu-mi place! fiiiindca nu o am!!

RuxyRux 1

08.04.2013, 22:44

Ce deliciu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bulete de caşcaval şi brânză